Festivals overleven

De festivalzomer! Veel mensen hebben hier al maanden reikhalzend naar uit gekeken. Ga je naar één festival, of meerdere, zoals een echte die-hard? Wat je plannen ook zijn, lees deze tips zeker eens door en blijf verzorgd en wel tijdens je leuke plannen!

 

1. DRINK VEEL WATER.

Veel festivals laten toe op herbruikbare (plastic) flesjes mee het terrein op te nemen en voorzien op meerdere plekken drinkwaterkranen. Maak hier gretig gebruik van! De zon, het zweten (en de alcohol) kunnen je uitdrogen. PS: steek een extra dopje weg in je handtas, want soms moet je dopjes van flessen verwijderen bij het binnengaan.

2. BESCHERM JE TEGEN DE ZON.

Bescherm je huid en hoofd, ook als het bewolkt is! Dit beschermt je tegen een zonnebrand. Neem een pet mee én zonnecrème. Sommige festivals voorzien gratis zonnecrème op het terrein, bij verdeelpunten vergelijkbaar met handzeepbakjes! Zet zeker een pet op, want een zonnesteek zou écht een domper op de feestvreugde zijn.

3. NEEM EEN PONCHO MEE.

Vaak kan je nergens heen om te schuilen als het wolkendek openbreekt. Voorzie je van een poncho – je zal ons later dankbaar zijn! Je kan investeren in een goede poncho, maar in verschillende winkels zijn er ook goedkope modellen beschikbaar, die bedoeld zijn voor maar een paar keer te gebruiken.

4. DRAAG OORDOPPEN.

Harde muziek kan opzwepend en geweldig zijn, maar te lange of luide blootstelling eraan eist zijn tol. In het slechtste geval loop je permanente gehoorschade op, met tinnitus tot gevolg. Dit zijn oorsuizen die nooit meer weggaan. In België zijn de festivalorganisatoren verplicht om gratis oordoppen te voorzien op het terrein. Zoek deze plekken of verdelers op als je je eigen oordoppen vergeten ben.

Echte muziekliefhebbers kunnen hun oren beschermen met oordoppen die speciaal gemaakt zijn om alleen op volume te filteren, zonder muzieklijnen te onhoorbaar te maken.

5. EET VOLDOENDE.

Dit is belangrijk om op krachten te blijven, maar zeker ook als je tijdens de dag en avond pintjes drinkt. "Een bodempje (of fondke) leggen" is niet voor niets een bekende uitspraak. Alcoholische dranken bevatten vaak veel suiker en kunnen je een verraderlijk vol en verzadigd gevoel geven, waardoor je minder eet.

6. DRINK ALCOHOLVRIJ BIER.

Verschillende 0,0% pilsbieren zijn intussen zeer bekend onder de algemene bevolking. Dit kunnen we vanuit de apotheek alleen maar aanmoedigen! Vaak zijn ze ook beschikbaar op festivals. Maak hier gebruik van.

7. EHBO.

Zoek op voorhand uit waar de EHBO post zich bevindt. Als er iets gebeurt en jij of één van je vrienden panikeert, is deze vinden veel moeilijker.

Voel jij je flauw van de warmte/de zon, of merk je dat je vriend zich niet goed voelt? Heb je te veel gedronken, ben je verbrand door een sigaret, is er iemand hard op je enkel getrapt tijdens het dansen, of vermoed je dat iemand misschien iets in je drinken gedaan heeft? Dit zijn allemaal redenen om naar de EHBO te gaan.

8. AFSPRAAKPUNT.

Spreek een herkenbaar afspraakpunt af met je vrienden wanneer jullie wegen even scheiden om drinken/eten te halen of voor een toiletbezoek. Doe hetzelfde met een uur/plaats van afspraak indien jullie elkaar kwijt geraken. Bijvoorbeeld: om 02:00 uur terug bij de camping, indien jullie gescheiden raken.

9. MAAK GOEDE AFSPRAKEN QUA OPTREDENS.

Misschien willen jij en je vrienden naar verschillende optredens gaan kijken. Dat is helemaal oké! Spreek een samenkomstpunt af voor erna.

Laat ons jullie één gouden raad geven: KIJK naar de optredens. Erg vaak gebeurt het dat mensen elkaar niet vinden en dan meer op hun smartphones kijken en elkaar "Waar sta je?!" berichten sturen, dan naar hun favoriete artiest kijken. Dit is erg jammer en ook vervelend. Vind je elkaar even niet? Pech! Geniet toch van het optreden en zoek elkaar erna terug op.

10. ANTICONCEPTIE.

Voor de dames: vergeet jullie anticonceptiepil niet mee te nemen én te nemen.
Voor iedereen: voorzie je van condooms. Je weet nooit!

 

 

We wensen jullie héél veel feest- en muziekplezier toe!